Hva trenger du egentlig å vite om Kragerø?

Sommerby, ferieidyll og sørlandsstemning. Det er ikke uten grunn at Kragerø omtales som perlen blant kystbyene. Den har drøye 11000 innbyggere, men tallet mangedobles om sommeren. Og selv om byen oppleves av tilreisende som innbegrepet av ekte kystidyll, er ikke avstanden til Oslo mer enn drøyt to timer med bil.

Men Kragerø er så mye mer enn sommer, sol og ferie. Her finner du spennende gallerier og museer, shopping- og servicetilbudet er på høyt og godt småbynivå, turmulighetene er mange og utelivet er hyggelig og variert hele året.

Suksessen fortsetter

Skrubben Havn er en suksess. Leilighetene i første salgstrinn ble bokstavelig talt revet vekk og nå lanseres salgstrinn 2, og 16 nye muligheter til å sikre seg en sentrumsnær leilighet i hjertet av Kragerø. Leilighetene selges kun via nettsiden. Ssalget starter klokken 12, mandag 25. mars. Da er det «førstemann til mølla» som gjelder. 

Se leilighetene her

I Kragerø er alt i nærheten

Kragerø er en småby. På godt og vondt. Mest på godt. Det er lett å bli kjent med både byen og med folk i byen. Fra Skrubben havn går du lett til sentrum på 10 minutter, og her finnes det meste, shopping, servicetilbud og servering. Kan du ikke leve uten et skikkelig kjøpesenter, drar du til Amfi Kragerø i Sannidal, like ved E18.

Barnehager, barneskole og ungdomsskole ligger mindre enn 500 meter unna, legekontor og tannlege omtrent det samme.

Kragerø om vinteren

Joda, selvfølgelig blir byens puls noen hakk roligere utover høsten. Hyttelivet dabber av, småbåtene går i opplag, lydnivået synker noen desibel og sentrumsgatene blir igjen fremkommelige. Men byen sovner ikke. Det er lys i vinduene og liv i både butikker, serveringsteder og servicebedrifter. Det er film på kinoen og bilder på galleriveggene, øl i barkranene og kulinariske opplevelser på restaurantbordene. Roligere, ja. Kjedelig? Slett ikke. Mange vil faktisk mene at byen er på sitt koseligste nettopp nå.

Men hvis du absolutt må reise bort

Togstasjonen og rutebilstasjonen ligger midt i sentrum. Kragerøbanen ble dessverre nedlagt i 1989, og stasjonsbygningen er blitt til kontorer. Men her er fremdeles kollektivknutepunkt, og bussene går i alle retninger, også til stasjonen på Neslandsvatn, hvis du sverger til toget.

Bussen til Oslo bruker tre og en halv time. Til Kristiansand tar det i underkant av tre.

Nærmeste flyplass er Torp i Sandefjord, ca. halvannen time unna med bil.

MELD DIN INTERESSE!

LYKKEN KOMMER
I BØLGER